yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Binaların binasına münasip kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Genel amacı insanoğluın binayı muhatara görmeden ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yan kırmızıır.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş alışverişi bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, vesair yangın bapları gibi yapı emniyetliği planının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, coşkunluke dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama altına kırmızıınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

Montaj: Yangın bapsı, muhik şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Birsonsuz yangın kapısı modelinin vaziyet aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın kapısı, camlı yangın kapısı, çelik kapı, göstermelik yangın kapıları, standart yangın bapları kabil modeller bile bulunuyor.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız mevsuk evetğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana bakarak de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Standart bir ivedi çıkış bapsı çoğunlukla yangın kapısı 2000 TL ile 4000 TL ortada değişen bir fiyata sahip olmaktadır. Fakat, kapının yangına dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve vesair özellikleri kadar faktörler hediyeı etkisinde bırakır.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, bastırık taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına peklik dereceleri dahil bulunmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını sağlamlar.

Her yangın merdiveninin her dü yöreında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde tek kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapıları kullanma alanına gereğince, rengine göre ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan sistem sınıflandırması hordaki gibidir

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin birinci sınıf şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Report this wiki page